Dejan Radičević, DAISY MUSIC

Dejan Radičević, DAISY MUSIC

Dejan Radičević, DAISY MUSIC

Moja kariera se je začela v studiu Tivoli leta 1997, kjer sem zaposlil službo, takoj po vrnitvi iz študija zvočnega inženiringa na SAE v Londonu. Imel sem priložnost, da se učim od najboljših v poslu, z mojim mentorjem je bil legendarni slovenski zvočni inženir Aco Razbornik.

Moja prva priložnost se pojavi, ko sem opazil novo, svežo zvenečo zasedbo, imenovano Siddharta, ki igra na demo tekmovalni seji, ki sva jo z Aco sestavila za mlade skupine. Potem, ko sem z njimi posnel demo ploščo, sem imel priložnost skočiti na krov kot producent njihovega debitantskega albuma Id. Album je eksplodiral na slovenski rock sceni in postal eden najvplivnejših slovenskih albumov doslej.

Sledila so naporna leta s produciranjem številnih rock bendov. Čez nekaj časa sem začel delati na bolj raznolikih glasbenih zvrsteh od popa do hip hopa. Leta 2004 sem posnel uspešnico za rap izvajalca Trkaj in leta 2005 sem začel sodelovati z nadarjeno pianistko / pevko / tekstopisko Neisho. Njen prvenec je bil najbolje prodajani album leta in prvič me je popeljal v svet pop glasbe. Po 5 albumih je naše sodelovanje še vedno močno.

Leta 2012 sem odprl moj novi studio.

Leta 2014 sem znova začel sodelovati s Siddharto, ki je do zdaj postala glasbena ustanova v Sloveniji in katere delo sem vzljubil za občudovanje. Skupaj smo naredili 2 albuma v vrsti “Infra” in “Ultra”. Izšli leta 2015, albumi so ustvarili mega uspešnice, kot sta “Ledena” in “Piknik”. Albumi so šli platinasto in zlato.

Poleg umetnikov, ki sem jih omenil, sem imel srečo, da sem sodeloval z veliko bolj nadarjenimi izvajalci, kot so bendi Eskobars, Dfact, Ksiht, mama Big Foot, Charlie Butterfly, Hic et nunc, El Kachon, Suzine Semiške, Make up2, Naio Ssion, Vatra, Kojoti, Jinx, … in samostojni izvajalci, kot so Tinkara Kovač, Andraž Hribar, Alya, Demetra Malalan, Kim Begovič, Zoran Predin, Željko Joksimovič, Nuša Derenda, Nina Pušlar, Neisha, BO!, Zmellkoow in številni drugi.