Maurizio Aterini, GOLD NOTE

Maurizio Aterini, GOLD NOTE

Maurizio Aterini, GOLD NOTE

Pred 25-imi leti, ko je mlad študent inženirstva iz ljubezni do glasbe, strasti do avdio tehnologij in razočaranja nad kakovostjo zvoka takratnih gramofonov, skonstruiral svoj prvi gramofon, so ga vsi imeli za sanjača. Maurizio je dolgo let razvijal načrte in načrtoval elektronske module za številne svetovno priznane proizvajalce avdiofilske avdio opreme. To je bila zanj dragocena priložnost, da se je seznanil z nekaterimi med najbolj talentiranimi inženirji na svetu, ki so pisali zgodovino Hi-Fi-ja. Tekom sodelovanja z njimi je razvil unikatno vizijo ter poglobljeno razumevanje vseh aspektov konstruiranja in razvoja avdio opreme visoke zmogljivosti. V imenu iskanja popolne sinergije med komponentami je eksperimentral z novimi rešitvami in naposled zasnoval celotno linijo avdio opreme, ki danes z značilnim Gold Note zvokom poslušalcu ponuja celostni pristop k avdio sistemu.

Filozofija znamke Gold Note temelji na tradiciji in inovaciji.  Njihovi izdelki so izraz duha toskanske zgodovine in utelešenje tradicionalnega koncepta “Made in Italy” – so plod lokalnih rokodelskih veščin, narejeni iz italijanskih materialov vrhunske kakovosti in rezultat nenehnih tehnoloških raziskav in razvoja. Vse skupaj pa poganja pristna strast do avdio tehnologije – pristna ljubezen do zvoka je namreč tisto, kar še danes motivira Maurizia in njegovo ekipo pri kreiranju vrhunskih izdelkov za sodobne avdiofile.

Gold Note za svoje izdelke uporablja italijanski les in pri konstrukciji sodeluje z mojstri iz severne Italije, ki so umetnost ročnega obdelovanja lesa razvili do popolnosti.

Maurizio osebno nadzoruje zadnje faze proizvodnega procesa – od the burn in do testiranja s poslušanjem v različnih okoljih in pogojih. Še danes namreč nobeno orodje ne prekaša neverjetne sposobnosti izurjenega človeškega ušesa, ki Gold Note komponentam daje njihov značilen zvok / značilno muzikaličnost.

Ponosni so na to, da so edina italijanska avdio znamka, ki tako skrbno nadzorjue proizvodni proces od začetka do konca – verjamejo, da je to edini pravi način proizvodnje High-End avdio komponent.