Janez Križaj, GLAS. PRODUCENT

Janez Križaj, GLAS. PRODUCENT

Janez Križaj, GLAS. PRODUCENT

Janez Križaj je v 30-letni karieri režiserja zvoka sodeloval in svetoval številnim uglednim slovenskim in tujim izvajalcem.

Od začetkov v skupini Videosex, do sodelovanj z Laibach, Gibonni, Tinkara Kovač,  Chris Eckman, Magnifico, Let3, Niet, Terrafolk, Zoran Predin, Vlado Kreslin, Pero Lovšin, Zdravko Čolić, Miladojka Youneed, Parni Valjak, Katalena, Plavi orkestar, Mia Žnidarič, Simbolični orkester, Elvis Jackson, idr.

Kot zunanji predavatelj je več kot 10 let predaval na SAE – The School of Audio Engineering, kjer je poučeval predmet ‘Akustika (estetika zvoka v prostoru)’.

Izbrana dela na Wikipediji.

 

Šola oblikovanja zvoka

Zvokovanje ali  Zvo(č)no obli)kovanje nudi izobraževanje in usposabljanje za vrsto poklicev in dejavnosti povezanih z oblikovanjem zvoka. Mentor zvokovanja Janez Križaj je na podlagi več kot 30 letnimi izkušnjami kot oblikovalec zvoka in 13 let izkušnjami kot predavatelj na SAE – The School of Audio Engineering, ustvaril učni program, v katerem se osnovnih teoretičnih vprašanj loteva na izrazito uporabne in praktično dojemljive načine. V programu, ki na edinstven način združuje teorijo in prakso, sodelujejo kot predavatelji tudi priznani sonični strokovnjaki kot so Chris Eckman, Gregor Zemljič, Tisa Frelih, Dejan Žura, in drugi.

 

zvokovanje-330x330